За скільки днів до відправлення "Укрзалізниця" відкриває продаж квитків на потяги

Опубликовано Треплов Валерий - вс, 23/06/2024 - 14:02
1

В умовах повномасштабної війни саме Укрзалізниця є найпопулярнішим засобом пересування як по Україні, так і за кордон. Проте далеко не всі українці знають, за скільки діб і коли відкривається продаж квитків на потяги. Як встигнути купити квитки, читайте на сайті «Наше місто».

Як та коли купувати квитки

  • Онлайн: На сайті Укрзалізниці або в мобільному додатку ви можете швидко та зручно придбати квиток, не виходячи з дому. Зараз продаж квитків на потяги Укрзалізниці відкривається за 20 днів до дати відправлення о 8.00 ранку. Це робиться, щоб завадити спекулянтам. Слід враховувати, що інколи бувають затримки від кількох хвилин до кількох діб. Це може бути пов’язано як з регламентними роботами на сайті перевізника, так і з неузгодженням графіку курсування потягів. Також знайте, що купити квитки на популярні потяги онлайн непросто. За 20 діб о 8:00 ви повинні бути готовими за справжнє змагання за місце, бо квитки розкуповують з швидкістю світла.
  • У касах вокзалів: Класичний спосіб, який завжди доступний. Проте зважте, що під час тривоги на багатьох вокзалах каси зачиняються, якщо знаходяться на поверхні. Тому можна простояти у черзі і вийти ні з чим. Крім того, оператор не в змозі забронювати за вами обрані місця, і поки вам їх оформлюють, квитки можуть бути вже викуплені онлайн.
  • Швидкий викуп повернутих квитків: Не пропустіть свій шанс! Через 30 хвилин після повернення квитка його може купити інший пасажир. Тому якщо з першої спроби придбати квиток у вас не вийшло, обновлюйте і обновлюйте сайт Укрзалізниці. Там додаються як повернуті квитки, так і цілі вагони.
  • Обмеження на купівлю: Зазвичай, одна людина може придбати до 4 квитків за раз.
  • Електронні та паперові квитки: Обирайте формат, який вам зручніший. Враховуйте, що якщо ви хочете повернути гроші за невикористаний квиток на міжнародні поїзди, то онлайн це зробити не вдасться. Треба їхати на вокзал, писати заяву, і гроші вам повернуть протягом 30 діб.
  • Додаток Дія: З листопада 2023 року деякі квитки, наприклад, на поїзд Київ-Варшава, можна придбати в додатку Дія.

Пам’ятайте:

Інформацію про наявність квитків, їхню вартість та правила придбання можна знайти на сайті Укрзалізниці: https://www.uz.gov.ua/en/

Звертайте увагу на оголошення про зміни у розкладі та правилах подорожей.