У ході останньої зустрічі в Дніпрі активно обговорювали питання організації шкільного харчування. Важливо відзначити, що в усіх школах міста запроваджено систему харчування для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій (з 5 по 11 класи), які здобувають освіту у школах за змішаною формою навчання.
«Цикл таких зустрічей ми проводимо на прохання батьків. Хочемо висвітлити питання дотримання нормативних документів щодо організації харчування в закладах освіти, пояснити про особливості кейтерингу як способу організації харчування, роз'яснити механізм організації харчування від надання закладом заявки до видачі готових страв», – уточнила завідувачка сектору соціального захисту відділу безпеки життєдіяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Інна Васильєва.
«Нам важливо, щоб батьки знали про повний цикл приготування шкільної їжі: від купівлі до подачі ланч-боксів на шкільні столи. До того ж ми хочемо проінформувати про деякі особливості складання меню, бо є певні правила, та надати відповіді щодо цих правил батькам. Зараз у нас йде перехід на зимове меню, й наша компанія хоче проінформувати батьків й почути їх пропозиції», – поділився керівник компанії «Олімпіус Консалт» Михайло Торощин.
Прийшла на зустріч мати пʼятикласника 24–ї школи Олена Тєрьошина: «Подібні діалоги між нами й компанією-постачальником – корисні. Син, наприклад, не їсть рибну котлету, але інше з меню зʼїдає. Приносить іноді сам бокс додому, й дегустуємо родиною, страви смачні. Прийшла сюди щоб почути пропозиції - що можна ще додати до дитячого меню». Сам Михайло Тєрьошин вважає: «Мені, по суті – все подобається у ланч-боксі, тільки котлету іноді немає бажання їсти».
Для забезпечення контролю якості страв у кожній школі формується бракеражна комісія, до складу якої входять директор закладу, відповідальна за організацію харчування, представник компанії, що надає послуги, та медичний працівник. У випадку виникнення питань щодо сумісності продуктів чи інших аспектів, комісія ретельно враховує думку батьків та представників компанії-організатора харчування, при необхідності адаптуючи меню. Також учні старших класів мають можливість вибирати самостійне харчування або користуватися буфетною продукцією.Чергова зустріч щодо організації харчування в школах у Дніпрі. Про що говорили