
Зараз у багатьох магазинах можна придбати морозиво, термін придатності якого сягає двох років. Чи безпечно вживати такий продукт?
З «довгожителями» краще не ризикувати
Декілька років тому Асоціація виробників морозива та заморожених продуктів (виявляється, є така) дійсно прийняла максимальний термін зберігання морозива – два роки. Але слід розуміти, що воно може стільки зберігатися, тільки в тому випадку, якщо температура буде від -24 до -32. А якщо температура -18, то морозиво зберігатиметься, але втрачатиме той смак, який повинно мати.
Брати морозиво, яке зберігалося два роки, я не рекомендую, – зазначає Оксана Сидоренко, експертка з якості та безпечності харчових продуктів. – Адже йдеться про гарантійний термін, коли ви не отруїтесь морозивом, але смаком насолодитись буде складно. Крім того, дуже часто, на жаль, існують проблеми із зберіганням. Виробник свій продукт заморожує і доставляє в мережу, а далі починаються детективи. Дуже нечасто в мережі можна знайти гарно заморожене морозиво.
Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.