Які шанси у збірної України вийти на Євро-2024 з футболу: прогноз букмекерів

Опубликовано Треплов Валерий - ср, 15/11/2023 - 14:01
спорт

14 і 17 жовтня збірна України зіграла два поєдинки в рамках кваліфікації Євро-2024 з футболу. Підопічні Сергія Реброва спочатку виграли у Північної Македонії (2:0), потім взяли три очки в протистоянні з Мальтою (3:1). 

Також свій поєдинок зіграла 17 жовтня і збірна Італії - головний конкурент України у відбірковому турнірі на ЧЄ. "Скуадра Адзурра" програла в гостях збірної Англії з рахунком 1:3. Це підвищило шанси збірної України в боротьбі за путівку на континентальну першість. 

Після восьми турів кваліфікації Євро-2024 з футболу становище команд в турнірній таблиці групи C наступне: збірна Англії набрала 16 очок за 6 зіграних матчів і вже гарантувала собі вихід на чемпіонат Європи. Україна за 7 зіграних турів набрала 13 очок. У Італії 10 зароблених балів за 6 матчів. 

В рамках відбору на ЧЄ-2024 у збірної України залишився один матч - проти національної команди Італії. У збірної Італії залишилося два матчі. Перед зустріччю з Україною "Скуадра Адзурра" зіграє проти Північної Македонії. 

Ймовірно, італійці зможуть виграти у македонців, для яких цей матч вже не важливий з турнірної точки зору. Таким чином, щоб вийти на Євро-2024, команді Сергія Реброва потрібно буде виграти у збірної Італії в номінально домашньому матчі. Поєдинок відбудеться 20 листопада. 

Які шанси в України вийти на Євро-2024: прогноз букмекерів

Аналітики вважають, що фаворитом у боротьбі за другу путівку на Євро-2024 в групі C є збірна Італії. Шанси "Скуадри Адзурри" вийти на континентальну першість оцінюються коефіцієнтом 1,42. На вихід збірної України коефіцієнт - 2,75. 

Додамо, що перший матч збірних Італії та України завершився перемогою "Скуадри Адзурри" з рахунком 2:1. Також варто відзначити, що збірна України ніколи в своїй історії не перемагала Італію (7 перемог Італії і дві нічиї). 

Нагадаємо, збірна Італії є чинним переможцем чемпіонату Європи. У фіналі Євро-2020 "Скуадра Адзурра" перемогла Англію на "Уемблі" в серії пенальті