Попав під обстріл: поранення кінцівки і реабілітація воїна Андрія

Опубликовано Треплов Валерий - пт, 27/09/2024 - 11:03
1

Виходи на «нуль», обмороження та контузії. Кожен день на фронті стає випробуванням для наших захисників. 35-річний дніпрянин Андрій став гранатометником у десантно-штурмових військах. Отримав поранення у ногу і нині проходить реабілітацію у Дніпрі.

«Було відчуття, що щось станеться, і так і сталося. Був скид, нам розкрило укриття», — розповідає військовослужбовець Андрій.

Андрію важко згадувати той день, коли він отримав важке поранення. До війни чоловік працював на меблевій фабриці, виховував сина.

У травні 2023 року він приєднався до лав Збройних Сил України. Місяці підготовки, і чоловік став гранатометником у десантно-штурмових військах. Потім було три виходи на «нуль» — кожен був важким випробуванням.

«Перший виїзд, звісно, був страшним, тому що не знаєш, як усе буде. На першому виїзді отримав обмороження ніг, виконав завдання, а потім лікувався місяць», — каже військовослужбовець Андрій.

Холод, постійний стрес. Андрій тримався, однак, найважче було попереду. 9 березня 2024 року його підрозділ потрапив під артилерійський обстріл. Уламок снаряда пройшов через його праву ногу, серйозно пошкодивши стопу.

«Тут у нас зламані кістки, стоїть апарат Ілізарова, і є ризик ампутації, тобто він взагалі не може рухати фалангами. Ймовірності повністю відновити функцію немає, тому що у нього контрактура суглоба. Він не розігнеться до 90 градусів, щоб можна було нормально наступати. Це вже будуть спеціальні чоботи, ортези. Ми дали навантаження для того, щоб збільшити силу розгиначів коліна та сприяти зростанню м’язів нижньої кінцівки», — розповідає фізична терапевтка Тетяна.

Попри все, Андрій не здається. Вже 2 тижні проходить реабілітацію у Дніпрі. Заняття насичені та важкі. Спеціалісти завжди поруч та слідкують за кожним кроком у реабілітації пацієнта.

Джерело: ДніпроТВ