Банкрутство чи схема обману: справа порту «Боріваж»

Опубликовано Треплов Валерий - пт, 20/09/2024 - 18:37
о

Стати банкрутом та не повертати гроші. Суд по справі порту «Боріваж» триває. 18 вересня у Господарському суді Дніпропетровської області засідання було запальне. З перепалками між представниками «ПриватБанку» та «Інгосстрах». Згоди сторони не знайшли, думки співпали лише в одному питанні – суд має бути закритим і таємним. Тож головні питання: кому вигідно приховати чи отримає держава кредитні гроші назад та чи дійсно це банкрутство, а не шахрайська схема.

Чергове засідання по справі зернового порту «Боріваж». В залі присутні представники страхової компанії «Інгосстрах» та ліквідатор. На онлайн зв’язку – «Приватбанк».

Засідання пройшло на підвищених тонах. Цікаво що предметом спору стала інша справа та витребування доказів.

«В тій справі витрибувувалося це рішення стосовно це рішення пов’язано з Приватбанком та Інгосстрахом , а данній справі ми просимо суд витрибувати це рішення №105, яке стосується прив’язаності приватбанк та боріваж».

«Інгосстрах володіє документами, які вони описують у даній справі, і доводити, що воно стосувалися інгосстрах не відповідає дійсності. Оскільки це рішення одне».

Ба більше страхова компанія запевняє, що необхідні документи є банківською таємницею. Банк частково із цим погодився.

«самостійно інгосстрах отримати ці документи не зможе».

Представники «Інгосстраху» просили змінити предмет позову та перейти до загального провадження. Банк – категорично проти.

Вартість порту оцінюється у суму 5 мільярдів гривень та є надважливим для держави.
Втім, у 2024 році його схоже вирішили захопити. А бенефіціарами є Коломойський та Боголюбов – відомі олігархи.
Адже за інформацією ЗМІ головним над процедурою банкрутства та судовим процесом є Володимир Яценко – колишній топ-менеджер «Приватбанку» коли той ще він належав Коломойському.

Побачити контроль може кожен просто подивившись графік судових засідань та проаналізувавши його.  Адже на розгляді є відразу дві дзеркальні справи. Підписані одним адвокатом. Подібні випадки у Україні не вперше, такою ж схемою займалася компанія «Агротермінал» яка також належала Ігорю Коломойському.

Після перерви суддя виніс вирок.

«З урахуванням того, що позивач вчасно подав клопотання, з метою не допущення розкриття банківської таємниці питання щодо витребування доказів суд задовольняє частково», – оголосив суддя Юрій Первушин.

Отже відтепер отримувати інформацію по справі буде набагато складніше – адже суд може стати закритим.
Та ми й надалі будемо намагатись інформувати українців чи дійсне це банкрутство Одного з найбільших зернових портів держави або чергова схема Коломойського та Яценка.

За матеріалами ДніпроTV.