«Раніше тут перебігали дорогу, а зараз переходять по світлофору і по новенькому пішохідному переходу», — дніпряни про встановлення першого цьогоріч світлофорного об’єкта

Опубликовано Треплов Валерий - чт, 19/09/2024 - 17:04
1

Дніпро продовжує піклуватись про безпеку пішоходів та водіїв. Для цього за заявками містян на небезпечних ділянках доріг встановлюють світлофорні об'єкти. Такий нещодавно з'явився на виїзді з міста на перехресті вул. Панікахи та Запорізького шосе. 

Цією дорогою постійно користується Валентина Василівна. 

«Тут раніше не було ані пішохідного переходу, ані світлофора. Тож доводилось обходити. Люди, які приїжджали сюди та виходили з міжміського транспорту, взагалі могли перебігати дорогу та ризикувати життям. Тож тут дуже необхідний був світлофор. Я вдячна місту за те, що подбали про цю ділянку руху», — розповіла дніпрянка Валентина. 

Роботи на цій ділянці тривали близько місяця. Тут змонтували 6 транспортних та 2 пішохідні світлодіодні світлофори. Також встановили два LED-світильники, аби підсвітити пішохідний перехід. А ще змонтували 18 секцій оцинкованого огородження. Нині світлофор поки мигає жовтим, але, за словами директора КП «Транспортна інфраструктура міста» Дмитра Герасимова, це тимчасово – щоб водії звикали до того, що тут тепер є світлофорний об’єкт. Незабаром він працюватиме повноцінно. 

Ще один нині зводять на перехресті вул. Високовольтної та Запорізького шосе. 

«Роботи на цьому перехресті були спричинені тим, що воно досить аварійне, і щоб розвантажити круговий рух на перехресті просп. Науки та Запорізького шосе. Адже раніше з Високовольтної не можна було повернути наліво у бік ж/м Тополя, а потрібно було проїхати коло біля «Дафі». Через це там утворювались постійні затори. Тож за рекомендаціями поліції, ми  розвантажимо тут кільцеву ділянку, та й водіям буде так зручніше. Тут уже змонтували 8 оцинкованих світлофорних опор. Буде змонтовано 7 транспортних та 6 пішохідних світлофорів. А ще 6 LED-світильників. Зробимо і  благоустрій тротуарів, з урахуванням тактильної плитки та пандуса. Повністю завершити роботи плануємо за два тижні», — розповів Дмитро Герасимов. 

Те, що тут дійсно потрібен світлофор, підтверджує дніпрянка Тетяна: «Я тут працюю і щодня користуюсь цим пішохідним переходом. Тут не завжди водії хочуть зупинятись. Тож тепер завдяки світлофору ми зможемо безпечно переходити дорогу».  

Цьогоріч у липні фахівці КП «Транспортна інфраструктура міста» виконали реконструкцію світлофорного об’єкта на перехресті Запорізького шосе і пров. Джинчарадзе. Завершили  будівництво СО на перехресті Запорізького шосе з вул. Панікахи (на виїзді з міста).  До кінця року планують звести ще один світлофорний об’єкт на перехресті просп. Гальченка та вул. Пресової.

Також підприємство продовжує встановлювати джерела безперебійного живлення, аби під час відключень світла світлофори працювали. На сьогодні встановлено 24 акумулятори, до яких підключено 48 світлофорних об’єктів. Такі акумулятори можуть підтримувати роботу СО протягом 2-7 годин.