Тариф на електроенергію з 1 березня у Дніпрі: скільки будемо платити

Опубликовано Треплов Валерий - пт, 01/03/2024 - 10:25
о

Тариф на електроенергію В Україні з 1 березня. Скільки буде коштувати кожна кВт*година. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Ціна на електроенергію для українців залишається незмінною з 1 березня. Вартість кВт*години становитиме 2,64 грн, як і було протягом опалювального сезону.

Уряд не планує підвищувати тарифи на електроенергію найближчим часом. Постанова про ПСО (спеціальні зобов'язання) буде продовжена, тому українці й надалі зможуть купувати електроенергію за діючою ціною.

Заощадити на рахунках за електроенергію можна, встановивши двозонний лічильник. Завдяки такому приладу обліку ви зможете платити в 2 рази менше за електроенергію, спожиту вночі (з 23:00 до 7:00). Такий прибор обліку вночі рахує спожиту електроенергію за іншим тарифом. Тож вартість кожної кВт*години, спожитої з 23.00 до 7 ранку, становитиме всього 1,32 грн кВт*год.

Наприклад:

Наприклад, якщо ви споживаєте в місяць 200 кВт*год електроенергії, то з діючим тарифом і звичайним лічильником заплатите 528 грн. 

З двозонним лічильником: якщо 30% електроенергії ви споживаєте вночі, то платити будете лише 448,8 грн. Чим більше ви споживаєте вночі, тим менше доведеться платити.

Як платити менше за електроенергію:

  • Вимикайте світло, коли нікого немає в кімнаті.
  • Використовуйте енергоефективні лампочки: світлодіодні (LED) лампочки не містять шкідливих речовин і споживають на 75-90% менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.
  • Встановіть датчики руху: у коридорах, під'їзді, на сходах та інших місцях спільного користування.
  • Купуйте енергозберігаючі побутові прилади: з маркуванням "А" чи "А+".
  • Не залишайте прилади в режимі очікування.
  • Вимикайте пристрої, якими ніхто не користується.
  • Виймайте штекери з розетки: це не лише заощадить електроенергію, але й вбереже пристрої від перепадів напруги.
  • Не заряджайте телефони довше, ніж потрібно.


Державна агенція з енергоефективності рекомендує використовувати ці та інші поради для економії та раціонального використання електроенергії.

Пам'ятайте: розумне споживання електроенергії – це не лише економія коштів, але й збереження ресурсів для майбутніх поколінь.

За матеріалами Дніпровська Порадниця.