6 інгредієнтів, які варто мати на кухні завжди

Серце будь-якого дому — кухня. Це місце, де готуються смачні сніданки, сімейні обіди та приємні вечері. Але бувають випадки, коли є натхнення, але не вистачає необхідних дрібничок. Щоб уникнути таких ситуацій і завжди мати можливість швидко приготувати смачну страву, варто подбати про базовий набір інгредієнтів. Це ті продукти, які виручать у будь-який час і стануть основою для десятків рецептів, а ще допомагають економити час і гроші. У випадку, якщо раптово з’явилася цікава ідея втілити новий рецепт, ви зможете уникнути зайвих поїздок у магазин. Крім того, ці інгредієнти часто універсальні, тому вони можуть використовуватися для приготування страв із різних кухонь світу.

Список ідеальної комори: інгредієнти, що не підведуть

Поєднуючи різні інгредієнти, додаючи цікаві спеції чи соуси, ви можете кожного разу отримувати новий смак. Однак не забувайте, що правильне зберігання продуктів продовжує термін їх придатності. Наприклад, крупи та бобові можна зберігати в закритих контейнерах у темному місці, а спеції — у щільно закритих баночках, щоб вони не потрапляли під сонячне світло. Такий метод не лише зберігає якість продуктів, але й допомагає зберігати кухню в порядку. Щоб не витрачати час на шопінг, можете скласти список і замовити продукти онлайн на fozzyshop.ua. 

Давайте розглянемо перелік базових продуктів, які повинні бути на кухні завжди:

  1. Сіль і чорний перець. Це універсальні приправи, без яких неможливо готувати. Смак продуктів підкреслюється сіллю, а аромат і гострота — перцем. Можна також придбати інші різновиди спецій та прянощів.
  2. Олія і вершкове масло. Олія, чи то соняшникова, оливкова чи інша, необхідна для смаження, запікання та заправки салатів. Вершкове масло ідеально підходить для випічки, сніданків і соусів, оскільки воно додає ніжності та особливого смаку стравам.
  3. Борошно. Воно потрібно для млинців, соусів, панірування та домашньої піци, навіть якщо ви печете нечасто. Найпоширеніший тип — пшеничне, але можна також придбати кукурудзяне або вівсяне борошно.
  4. Крупи та макарони. Багато поживних страв готують на основі рису, гречки та вівсянки. Крупи готуються досить швидко, і вони зберігаються довго, тому це ідеальний сніданок або гарнір і справжній порятунок у ситуаціях, коли часу на приготування мало. Також під рукою мають бути макарони, адже їх можна швидко приготувати й подати з м’ясом, сиром, овочами або соусом. 
  5. Консерви. Хоча це не найкорисніша їжа, проте кукурудза, горошок, квасоля чи тунець можуть стати чудовою основою для швидкого салату чи гарячої страви. А консервовані томати ідеально підходять для пасти чи борщу.
  6. Заморожені овочі та ягоди. Вони зручні, оскільки не потребують тривалого нарізання та очищення. Овочі можна використати як гарнір чи заправку для супу, а ягоди — взяти за основу для смузі чи десерту.

Щоб швидко приготувати улюблену їжу без зайвих витрат часу та коштів, важливо завжди мати базовий набір інгредієнтів на кухні. Звісно, ви можете самостійно обирати улюблені продукти й робити кухонні запаси на свій смак.

Брат та сестра з Дніпра шукають нову родину

Брат та сестра з Дніпра шукають нову родину