Повернувся на щиті: на війні загинув герой з Дніпропетровщини

Опубликовано Треплов Валерий - чт, 10/10/2024 - 08:25
о

Жорстока війна забирає найважливіше – життя відважних синів і доньок України, що встали на її захист заради нашого мирного майбутнього. У фейсбук-сторінці Первинна організація ПМГУ ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”» повідомили трагічну новину – на війні загинув військовий Віталій Хміленко, пише «Наше Місто».

Віталій отримав смертельне поранення під час бойових дій на Курщині. Він добровільно став на захист свободи і незалежності України в перші дні повномасштабного вторгнення. Віталій був відданим патріотом своєї країни.

До війни чоловік працював водієм великовантажного 130-тонного самоскида на кар’єрі, де займався вивезенням гірничої маси. Він приєднався до гірничо-транспортного цеху ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у 2017 році. Колеги пам’ятають його як професіонала, який добре знався на техніці, та сумлінного працівника, що завжди відповідально виконував свої обов’язки.

«Віталій був хорошим спеціалістом, чудово розбирався у техніці. Ми разом прийшли працювати з іншого підприємства, тому знав його добре, як відповідального та старанного працівника. У Віталіка була особлива риса – він був дуже позитивною людиною. Будь-які труднощі та проблеми зустрічав з позитивом. З таким самим настроєм він і пішов захищати нашу країну від ворога. Зателефонував і сказав, що прийняв рішення йти добровольцем, і що все буде гаразд. Для нас усіх його загибель – величезна непоправна втрата», – каже начальник автоколонни №1 ГТЦ ГД ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Дмитро Ципченко.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього патріота своєї країни, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього подиху. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

За матеріалами Наше Місто.