На Дніпропетровщині 5 дітей з однієї родини захворіли на небезпечну хворобу

Опубликовано Треплов Валерий - вс, 06/10/2024 - 08:25
о

У селі на Дніпропетровщині зафіксовано спалах кашлюку: захворіли діти з сім’ї переселенців. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на обласну раду.

За минулий тиждень в області зареєстровано 645 нових випадків COVID-19, що на 30,6% менше, ніж попереднього тижня. Але, на жаль, двоє людей померли від ускладнень. Також медики виявили 7991 випадок ГРВІ, що на 1,3% більше, ніж тижнем раніше. Крім того, зафіксовано 167 випадків гострих кишкових інфекцій — на 28 більше, ніж минулого тижня.

Спалах кашлюку було зафіксовано у селі Павлівка Кам’янського району. Там 5 дітей з однієї родини захворіли на цю небезпечну хворобу.

Симптоми кашлюку

Нагадаємо, кашлюк (або коклюш) є дуже заразним захворюванням дихальних шляхів, що передається повітряно-крапельним шляхом. Захворювання особливо небезпечне для немовлят і може спричиняти серйозні ускладнення, такі як пневмонія, конвульсії та навіть ураження головного мозку.

Перші симптоми кашлюку — нежить, помірний жар і поступове наростання кашлю, який може перерости у судомний. У немовлят можливі апное — тимчасове припинення дихальних рухів.

При появі перших симптомів важливо негайно звернутися до лікаря.

За матеріалами Наше Місто.