Руханка, тренажери, творчі заняття, киснева пінка. Денне перебування – одна з найзатребуваніших послуг серед підопічних міського терцентру у Дніпрі

Опубликовано Треплов Валерий - ср, 02/10/2024 - 20:25
о

Міський територіальний центр соціального обслуговування – найбільша комунальна установа соціального захисту у Дніпрі. На сьогодні тут обслуговують майже 11 тис. людей похилого віку, з інвалідністю та сім'ї загиблих ветеранів. Відділи міського терцентру працюють у кожному районі міста.


За словами директорки Дніпровського міського територіального центру Ольги Мешко, до майже 6 тис. підопічних соціальні працівники приходять додому і допомагають у веденні домашнього господарства, закупах у магазинах, супроводжують до лікарень тощо. Денне перебування – одна з найзатребуваніших послуг серед підопічних. Більше ніж 2 тис.  приходять до терцентру. З початку повномасштабної війни ця цифра значно збільшилася. 


«Люди до нас приходять, відчувають піклування про себе, турботу. Великий акцент робимо на фізичних вправах, і системний підхід дає свій позитивний результат – наші відвідувачі себе гарно почувають і бадьоріші. Також ми розвиваємо моторику рук через творчі заняття. Це вишивання, створення поробків тощо. У складі підопічних діють пісенні, танцювальні колективи. До різних святкових дат влаштовуємо концерти за їхньою участю. У нас є зручні ліжка, де люди можуть відпочити, кваліфікований персонал. А ще підопічні отримують кисневу пінку, фізпроцедури, масаж, дарсонваль, магніт тощо. Є тренажерний зал. Перебуваючи тут, підопічні отримують гарячі обіди. Щодня видаємо 4 860. Половину розносять соціальні робітники додому нашим підопічним, решту – надаємо у терцентрі. Сформований у нас і потужний рух «Бабусі для ЗСУ». Наші жіночки в'яжуть шкарпетки та килимки, шиють спідню білизну. Усе передаємо через волонтерів нашим захисникам», — розповіла Ольга Мешко. 


Підопічна Дніпровського міського територіального центру Галина Портретна відвідує терцентр з 2016 року.


«Цей заклад як другий дім. Часто так не хочеться звідси йти. Тут такий привітний персонал, такі всі чуйні. Відчуваю постійну турботу і піклування. Особливо подобаються заходи з  фізичної активності. Перенесла інсульт, і лікарі мені порадили постійно рухатися. Тому я активно долучаюся до руханки, після якої відчуваю неабиякий прилив енергії. Словом, з’являється гарне самопочуття і настрій», — каже пані Галина.

 
Дніпрянка Світлана Тен відвідує терцентр  третій рік. 


«Тут чудова атмосфера. Щоразу приходжу з великим задоволенням. Особливо полюбляю співати, танцювати, долучатися до творчих майстер-класів із виготовлення різних поробок. Наприклад, сьогодні ми зробили такі гарні колоски. Усі відвідувачі тут як велика дружня родина. Після різних активностей ми полюбляємо чаювання. Це вже стало гарною традицією. Завжди гарне ставлення колективу. Люди дійсно віддаються своїй справі. Як добре, що у місті є такий заклад», — підкреслила пані Світлана. 


Подобається у терцентрі і Петру Храновському:

«Вже п’ять років я сюди приходу. Тут  завжди гарна атмосфера. Нас люблять, поважають, піклуються. А яка тут смачна киснева пінка і гарячі обіди!».  


Для отримання соціальних послуг у міському територіальному центрі необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання/перебування:  

-  Лівобережне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради (Прозорий офіс, просп. Слобожанський, 8), тел. колцентру: (056) 720 70 62; вул. 20-річчя Перемоги, 51 телефон: (056) 722 23 46);


-  Правобережне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради (вул. Трудова, 1-А, телефон: (063) 343 48 04; вул. Національної Гвардії, 5, телефон: (063) 343 47 25).