Які молодіжні субкультури популярні у Дніпрі

Опубликовано Треплов Валерий - ср, 02/10/2024 - 16:41
о

Які б не буди важкі часи, сучасні діти та підлітки розвиваються та знаходять для себе цікаві захоплення. Які саме молодіжні субкультури є зараз популярними в Україні загалом та у Дніпрі зокрема? Відповідь на це питання шукала журналістка «Нашого міста».

Марія-Марци захоплюється аніме

 13-річна дніпровська школярка Марія Перекотій називає себе Марци. Вона є представницею субкультури аніме, якою захоплюються чимало дніпрян. Років десять тому у нашому місті навіть почав проводитися великий аніме-фестиваль. Кажуть, він є і зараз, тільки через війну став менш масштабним.

о

– Аніме – це жанр японської мультиплікації, яка розрахована не лише на дитячу аудиторію, а також на підліткову та дорослу, – пояснює Марія-Марци. – Тому помилково називати аніме японськими мультиками. Є різні сюжети та жанри на будь-який смак. Слід згадати і про мангу –  чорно-білі комікси, які пов’язані з аніме одним сюжетом, або автор пише окрему історію, яка є лише в його манзі. Також є манхви – кольорові комікси. Особисто я читала багато манг і манхв, в деякі просто закохалася. Все це добре розвинутий вид мистецтва, який є популярним не лише в азіатських країнах, а й по всьому світу.

Продовження читайте за посиланням.