Види твердих сирів та їх особливості

Опубликовано redakcia.gc - пт, 21/04/2023 - 16:27
Сир

У світі існує безліч сортів твердих сирів, кожен з яких має свої особливості. Деякі назви нам стали звичними, але зустрічаються й незнайомі, оскільки все більше різновидів продукту з’являється на українському ринку.

Особливості та переваги

У твердому сирі міститься багато кальцію, амінокислот, цінних вітамінів, біфідобактерій, важливих мікроелементів. Якісні тверді сири — це переважно білок та молочний жир, які чудово засвоюються людським організмом та служать будівельним матеріалом для м’язової тканини.

Безсумнівно даний продукт є важливою складовою здорового харчування. Не знаєте, як додати сири тверді в раціон і з чим взагалі їх вживати? Шукайте меню на тиждень та список закупівель до нього від шефа Богдана Артеменка в блозі METRO.

А зараз розгляньмо популярні види твердих сирів — їх основні переваги та особливості.

Пекоріно

Відомий італійський сир, який виготовляється з овечого молока та має трохи солонуватий у міру гострий смак. Його часто використовують для приготування італійської пасти.

Гауда

Популярний голландський сир з коров’ячого молока з яскраво вираженим молочним смаком та легким горіховим присмаком. Це продукт не високої жирності з твердою структурою та дірочками, насичено-жовтого відтінку. Існують також окремі сорти гауди, які виробляються з овечого або козячого молока.

Пармезан

Мабуть, відоміший та популярніший з італійських сирів, який виробляють із витриманого молока низької жирності. Має зернисту структуру, яскравий жовтий колір та оригінальний присмак. Приємно пахне топленим молоком. Оскільки сир доволі крихкий, голівку можна розламувати, а не розрізати. Смакує як самостійна закуска та часто додається до різноманітних страв, зокрема салатів, соусів, піци.

Чеддер

1

Англійський сир з коров’ячого молока середньої жирності. Має тверду структуру без дірочок, продається у вигляді видовженої голівки зі скоринкою. Даний сир часто використовують для приготування сендвічів та запікання у духовці.

Маасдам

Голландський коров’ячий сир вершкового відтінку, досить щільний зовні, але м’який всередині, з великими дірочками. Має оригінальний солодкуватий смак із горіховим присмаком. Продається округлими голівками, які покриваються воском. Вишуканий, а тому доволі дорогий продукт, який можна використовувати у якості самостійної повноцінної закуски або для бутербродів.

Конте

Оригінальний французький сир, назва якого походить від регіону виникнення. Має середню жирність, але досить високу калорійність. На смак — солодкуватий та трохи пряний, за кольором нагадує топлене молоко та має коричневу скоринку.

Аби під назвою популярного сиру не купити явну підробку, треба ретельно вивчати склад продукту: якщо бачите багато рослинних жирів у складі, варто пошукати якісніший варіант.

Широкий асортимент вишуканих сирів оптом за приємною ціною пропонує мережа магазинів METRO. В каталозі на сайті на вас чекають вигідні знижки та цікаві акційні пропозиції!

Теги