У міськраді прокоментували ситуацію з новими урнами

Опубликовано admin - чт, 11/01/2018 - 17:05
Михаил Лысенко

11 січня під час прес-конференції заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко прокоментував ситуацію з новими контейнерами для сміття на проспекті Дмитра Яворницького.

Нагадаємо, під час новорічних свят у соціальних мережах почали з'являтися фото із зображенням нових урн, з яких випало сміття через відкриту кришку знизу.

Михайло Лисенко у жартівливій формі дав роз'яснення журналістам щодо цього.

«Я вважаю, що це резонансна подія у місті за останні 15 років. Сьогодні я вже телефонував представникам Державного департаменту США, вони висловили стурбованість щодо цього питання. З наступного тижня у нас починає працювати координаційна рада, в якій будуть присутні журналісти Financial Times, The New York Times, Bild, Le Figaro. Також чекаємо на реакцію країн Вишеградської четвірки та залишків Варшавського договору. Насправді ж замки в урнах достатньо жорсткі. Смітники не ламалися, просто їх не до кінця закрили», – підсумував заступник мера.

Загалом в місті уже встановлено 500 таких контейнерів. До кінця 2018 року змонтують ще 3 тисячі. Одна урна коштує близько 4 тис. грн з установкою. Облаштовані вони у Дніпрі за європейським зразком.