Борис Філатов обговорив із бізнесменом Олександром Ярославським будівництво міжнародного аеропорту в Дніпрі

Опубликовано admin - чт, 15/03/2018 - 12:55

15 березня міський голова Дніпра Борис Філатов провів перемовини з президентом і власником групи DCН Олександром Ярославським, який має намір звести у місті сучасний міжнародний аеропорт. Під час зустрічі в Харкові вони оглянули тамтешнє летовище, яке перебудували ще 6 років тому.

«Він (президент і власник групи DCН Олександр Ярославський. – Ред.) запросив до себе в Харків. Похвалитися аеропортом, який він побудував. Тепер Олександр будуватиме такий самий аеропорт у Дніпрі», – написав Борис Філатов на своїй сторінці у соцмережі.

Мер Дніпра також підкреслив, що співпраця з Олександром Ярославським допоможе вирішити проблеми не лише авіасполучення, а й забруднення довкілля у місті. За інформацією Бориса Філатова, бізнесмен придбав Дніпровський металургійний завод «ЄВРАЗ», який раніше належав російському олігарху Роману Абрамовичу. Очільник міста наголосив, що обговорив з Олександром Ярославським важливість збереження навколишнього середовища і той його підтримав.

Як відомо, вчора міський голова Дніпра Борис Філатов підтвердив опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно будівництва у місті сучасного міжнародного аеропорту. Мер також подякував президенту України Петру Порошенку й підкреслив: це питання на контролі у глави держави.

Нинішній дніпровський аеропорт був збудований у 1943 році. Він уже давно потребує модернізації. Термінал перебуває у приватній власності компанії «Дніпроавіа», злітно-посадкова смуга – у державній власності.